آغاز به کار همایش ملی فیزیک ۴۵ در دانشگاه تبریز
به گزارش تابان خبر، دکتر جلال شیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در این همایش با اشاره به برخی دستاوردها و افتخارات آموزشی و پژوهشی این دانشگاه در سال های اخیر گفت: دانشگاه تبریز به لحاظ قدمت دومین دانشگاه قدیمی ایران است و در طول فعالیت علمی، پژوهشی و آموشی خود، یکی از دانشگاه های تاثیرگذار و برتر در کشورمان، منطقه و جهان بوده است.
وی تاکید کرد: این دانشگاه در حال حاضر با توجه به ظرفیت و توانمندی های که در بخش های مختلف دارد، به عنوان یکی از قطب های علمی ایران، نقش مهم و موثری در توسعه و رشد علوم و فنون موضوعی، فناوری ها و نوآوری های نوین و نوظهور در عرصه ملی و بین المللی داشته و دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در ادامه افزود: بخشی از این افتخارات و موفقیت ها در سایه تلاش و کوشش اساتید، دانشجویان و پژوهشگران پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی و دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز بوده است.
برگزاری این همایش و انتقال دانش و تجربه اساتید پیشکسوت گامی در توسعه علم با توجه به نیاز روز جامعه
دکتر شیری، خاطر نشان کرد: دانشگاه تبریز در سال های اخیر نیز در بخش های مختلف حرکت رو به رشد و چشمگیری داشته است و کسب رتبه و موفقیت ها در بسیاری از شاخص ها و رشتههای موضوعی هم بر اساس آخرین ارزیابیها و گزارشهای نظامهای رتبه بندی جهانی، شانگهای،کیو-اس، تایمز و موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) دلیل بر همین ادعا است.
به گفته وی، افتخارات و موفقیت های کسب شده در این دانشگاه مرهون تلاش و زحمات ارزشمند همه همکاران دانشگاهی اعم از اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و یاوران علمی بوده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود تاکید کرد: اساتید، محققان و دانشجویان این پژوهشکده و دانشکده فیزیک نیز با توسعه ارتباط سازنده با جامعه و صنعت و دیگر سازمانها و مراکز مهم و حساس کشورمان نقش سازنده و مهمی در حل مسایل و نیازهای جامعه و صنعت داشتند و همچنین در توسعه و رشد دانشگاه تبریز هم گام های موثری برداشتند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با برگزاری این همایش و انتقال دانش و تجربه اساتید پیشکسوت این حوزه به جوانان و دانشجویان نیز می توان در آینده گامهای بلند و موثری برای توسعه و رشد این علم با توجه به نیاز روز جامعه برداشت.
اساتید علم فیزیک نقش عمده ای در جبهه تولید علم داشتند
دکتر ﺳﺎﺟﺪه ﻣﺤﻤﺪی ﻋﺎرف، رئیس پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز هم در این همایش ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان گفت: کشور ایران تمدنی کهن، فرهنگی غنی و پیشینه ای به وسعت تاریخ دارد که در آغوش آن مردان و زنان دلیری پرورش یافته و با تقدیم بیش از 250 هزار شهید در حوزه های مختلف نگذاشتند، بیگانه ای نگاه ناپاک به این سرزمین داشته باشد.
وی افزود: در این بین ایثارگران فراوانی بودند که لباس رزمشان، لباس معلمی بود، سلاحشان علم و سنگرشان کلاس درس، خونشان، عرق پیشانی شان بود تا مبادا در تولید علم و دانش از دیگر کشورها عقب بمانیم که در این میان دانشمندان و اساتید علم فیزیک با هرگرایشی سهمی عمده در فرماندهی و پیشبرد این جبهه که مهمترین جبهه این 45 سال بود، داشته و دارند.
رئیس پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز یادآور شد: نمونه بارز این دانشمندان، علیمحمدی ها و شهریاری ها بودند که برای پیشرفت و توسعه کشورمان به تعلیم، تربیت و پژوهش پرداختند و در نهایت جان خویش را فدای این خاک نمودند.
وی در خاتمه افزود: این همایش نیز بهانه ای است تا بار دیگر تلاش های شما اساتید و پیشکسوتان حوزه علم فیزیک را با هم مرور کرده و آن را ارج نهیم و به خودمان یادآوری کنیم که در سایه الطاف الهی و مجاهدت های شما، امروز به فرموده آن پیر فرزانه و رهبر معظم انقلاب نزدیک قله ایم.
سخنرانی های علمی همایش فیزیک ۴۵
بر پایه همین گزارش؛ در این همایش یک روزه دکتر یوسف ثبوتی در خصوص نانوشته های دانش های تجربی، دکتر رضا منصوری درباره فیزیک و ایران از دارالفنون تا اکنون و آینده، دکتر سعداله نصیری در خصوص ارزیابی عوامل موثر بر سیر تحول فیزیک در ایران، دکتر رسول رکنی زاده درباره فناوری های نوظهور در ایران؛ فرصتی برای ارتباط با صنعت پیشرو و دکتر اصغر عسگری، دبیر کمیته علمی درباره سیر تاریخی شکل گیری فیزیک در دانشگاه تبریز و بررسی آماری وضعیت فیزیک ایران به سخنرانی پرداختند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0