تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۹
کد خبر : 20045

احیای هنر همجوشی شیشه توسط هنرمند تبریزی

احیای هنر همجوشی شیشه توسط هنرمند تبریزی
هنر همجوشی شیشه حرارت مستقیم مهره سازی توسط هنرمند تبریزی احیا شده است.

به گزارش پایگاه خبری تابان خبر، احیای هنر کهن مهره‌سازی شیشه با حرارت مستقیم، داستانی است از عشق و تعهد یک هنرمند تبریزی به میراثی باستانی که گویی در گذر زمان غبار فراموشی بر آن نشسته بود.

محمدحسین رهنما، نامی که این روزها با هنر گره خورده، پرده از راز این هنر پنج هزار ساله برمی‌دارد.

او با شور و اشتیاقی که در کلامش موج می‌زند، از سال ۱۳۸۵ قدم در این راه گذاشته و با تکیه بر تحقیقاتی که در موزه‌ها و آرشیوهای کهن ایرانی صورت داده، این هنر منسوخ شده را به سبک و سیاق ایرانی بازآفرینی کرده است.

رهنما معتقد است مهره‌سازی، نخستین گام در دنیای شیشه‌گری است؛ هنری که در روزگاران دور با ترکیب خاک سیلیس، آهک و عصاره درختان جنگلی که در آتش می‌سوختند، به ثمر می‌نشست و خمیر شیشه‌ای ناب را متولد می‌کرد. اگرچه در گذشته، این هنر نوپا تنها به ساخت مهره بسنده می‌کرد، اما امروز، با خلاقیت و مهارتی که رهنما به کار گرفته، ظروف شیشه‌ای بدیع و چشم‌نوازی نیز از دل این هنر بیرون می‌آیند.

 

این احیاگر هنرهای سنتی، داستان آموختن این هنر را از اساتید ایتالیایی در کشور ترکیه بازگو می‌کند و بر ریشه‌های باستانی آن در تمدن‌هایی چون روم، سوریه، مصر و سومر تأکید می‌ورزد. موقعیت جغرافیایی ایران در مسیر جاده ابریشم، باعث شده تا ردپای این هنر در شمال و جنوب کشور یافت شود و اکتشافات باستان‌شناسی در اطراف مرند نیز گواهی دیگر بر قدمت این هنر در خطه آذربایجان شرقی است.

 

رهنما از تلاش‌های مجموعه شهرداری تبریز در برپایی نمایشگاه نوروزی در عمارت شهرداری قدردانی می‌کند؛ مکانی که به گفته او، فضایی دلنشین برای عرضه هنرهای بومی و صنایع دستی فراهم آورده است.

استقبال گرم مردم و گردشگران از اجرای زنده این هنر در نمایشگاه، نشان از توجه جامعه به میراث فرهنگی و هنری دارد. او همچنین به طرح “تبریزگردی” شهرداری اشاره می‌کند که با اتوبوس‌های ویژه‌ای، اطلاعات غنی تاریخی و فرهنگی شهر اولین‌ها را توسط کارشناسان به علاقه‌مندان منتقل می‌کند؛ اقدامی شایسته که به معرفی علمی و عمیق‌تر تبریز کمک شایانی می‌نماید.

در این میان، تلاش‌های محمدحسین رهنما، تنها به احیای یک هنر خلاصه نمی‌شود؛ بلکه سرمایه‌گذاری بر روی هویت فرهنگی و انتقال آن به نسل‌های آینده است، چرا که هر مهره شیشه‌ای که او می‌سازد، داستانی از تاریخ و هنر ایران را در دل خود نهفته دارد.

مصاحبه از: مهسا جلیلی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 + 3 =