بیز موغام اوستادی هم زنگوله لر سولطانییق

به گزارش پایگاه خبری تابان خبر، موغام تفکر موسیقی ملت آذربایجان و محصول آفرینشهای ادبی این منطقه است که بر اساس قواعد، منطق، اصول و سیستمی معین با فرمها و مضامین عمیق شکل گرفته است و خوانندهها با صدای دلنشین خود ادبیات غنی یک ملت را ماندگار میکنند.
ابراهیم زاهد یکی از شاعران قدر ادبیات معاصر زبان ترکی در معرفی موغام شعری را در وصف زیبایی و ظرافت این موسیقی سروده است که در متن زیر میخوانید.
بیز موغام اوستادی هم زنگوله لر سلطانی ییق
دوغمادیر بیزلن بوتون هر دستگاهین هر شعبه سی
ماهنی میز، تصنیفی میز انسانلارین دیل ازبری
نغمه میز مفتون ائدیر فهم ایله ین هر بیر کسی
نغمه خوان بیر ملّلتیگ خوشدور بیزیم آوازیمیز
یوغرولوب آهنگیلن سانکی بیزیم خالقین سسی
موسیقی موغام دریای بی کران است و هر هنرمندی که یک جرعه از این دریا را مینوشد به اقیانوس بی انتهای معنویات و الهیات وصل میشود و هنرمندان تبریزی امواج این دریا هستند که قطره های آب را به سمت ساحل هدایت می کنند تا دیگر هنرمندان شهرهای دیگر نیز از این دریا سهم خود را بردارند.
از اساتید موغام تبریز خواستار ترویج این موسیقی در همدان هستم
محمد اسماعیلی خواننده ۲۷ ساله همدانی که آموزش موسیقی موغام را در فضای مجازی به صورت آنلاین با استاد پدرام رنجبر آموخته است در خواست ترویج این هنر صنعت را در همدان دارد و می گوید: با وجود اینکه زبان و فرهنگ شهرهای ترک نشین ایران به خصوص تبریز با همدان مشترک است، اما مکتب موسیقی کهن شرقی موغام در استان ما رواج ندارد و من به عنوان علاقه مند و فعال این عرصه موسیقی از اساتید موغام تبریز می خواهم تا چراغ مکتب و آموزشگاه های موسیقی این استان را با نوای موغام روشن کنند.
ریشه عمیق موغام در تاریخ و فرهنگ آذربایجان نهفته است
مهدی آسایش خواننده موغام مرندی که دوره های آموزش موسیقی خود را در شهر خوی و تبریز با استاد داود اجلالی می گذراند، می گوید: به علت نبود آموزشگاه های موسیقی در شهرمان مجبور به طی مسافت طولانی از مرند به خوی و تبریز می کنم و از اساتید تبریزی میخواهم برای علاقه مندان این عرصه آموزشگاه های موسیقی کلاس های آموزشی برگزار کنند.
در بخش خوانندگی موغام آموزشگاه های موسیقی ارومیه مدرسی وجود ندارد
احسان پیر ترکمان هنرمند ۳۱ ساله ارومیه ای می گوید: حدود سه سال است که در کلاس های استاد داود اجلالی به آموزش خوانندگی موغام مشغول هستم و هفته ای یکبار از ارومیه جهت آموزش خوانندگی موغام به تبریز می آیم و به خاطر علاقه به موسیقی اصیل و ارزشمند این مسافت را طی میکنم.
سلماس آموزشگاه موسیقی موغام ندارد
جعفر کاظمی خواننده موسیقی موغام اهل سلماس می گوید: این شهر آموزشگاه موسیقی موغام ندارد و من به علت علاقه شدید قلبی به موسیقی موغام مسافت طولانی برای حضور در دورههای آموزشی سپری میکنم و از مسئولان و اساتید برتر این موسیقی خواستار برگزاری کلاسهای آموزشی در سلماس هستم.
پنجمین جشنواره سراسری موسیقی موغام ثابت کرد که ریشه این موسیقی در مناطق ترک نشین ایران نهفته است و موغام با گوشت و خون آذربایجانی ها عجین شده است و این امر توجه جدی اساتید موسیقی موغام را برای برگزاری کلاس های تخصصی موغام در تمام شهرهای کشور را می طلبد.
گزارش از زهرا ناصران
برچسب ها :آذربایجانشرقی ، تابان خبر ، جشنواره موغام ، جشنوراه موسیقی موغام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0