تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۴:۵۴
کد خبر : 18441

دنیا با قرابیه تبریز شیرین کام می‌شود

دنیا با قرابیه تبریز شیرین کام می‌شود
دنیا با قرابیه تبریز شیرین کام می‌شود، شیرینی لوکس مجلسی که قند در دل آب می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تابان خبر، شیرینی پایه و اساس پذیرایی مجالس شادی‌ تبریزی‌هاست، قرابیه با طعم منحصر به فرد خود فرهنگ تبریز را یدک می‌کشد و کام میهمان‌ها را شیرین می‌کند و نشانگر رسم مهمان‌نوازی آذربایجانی‌ها است. قرابیه تنها شیرینی‌ نیست، بلکه با کمترین مواد تشکیل دهنده پادشاه سوغاتی‌های تبریز کهن محسوب می‌شود، به طوریکه آوازه این شیرینی آن سوی مرزها را درنوردیده است.

دنیا با قرابیه تبریز شیرین کام می‌شود

تبریز گهواره شیرینی ایران است و صنعت قنادی آمیخته با هنر است، پرچم این شهر در تولید شیرینی میان پرچم‌های کشورهای آسیایی بالاتر است و با ثبت ملی قرابیه ظرفیت پنهان تبریز در صنعت شیرینی پرده‌های غفلت و فراموشی را کنار زد و پنجره تولید را به روی کشورهای خارجی باز کرد، به طوریکه تولید قرابیه پس از ثبت ملی نزدیک ۵۰ درصد در تبریز افزایش یافت.

برگزاری جشنواره‌ ملی قرابیه در تبریز موجب تثبیت مشاغل کوچک از جمله قنادی‌های تبریز شد و گردشگران خارجی و داخلی را با این ظرفیت فرهنگی خوشمزه آشنا کرد.

دنیا با قرابیه تبریز شیرین کام می‌شود

بفرمایید دهانتان را شیرین کنید، اولین جمله‌‌ای که اکثر فروشنده‌های شیرینی در قنادی‌های تبریز به زبان می‌آورند، این اقدام شایسته نشانگر سنت اکرام و پذیرایی از میهمان توسط قنادان شهر است، سنتی که مشتری را با خاطره‌ شیرین بدرقه می‌کند.

وارد قنادی معراج می‌شوم و پس از سلام و احوالپرسی انتخاب حمید صفری، مدیر این شیرینی فروشی را به عنوان رئیس اتحادیه قنادان تبریز تبریک میگویم و با استقبال گرم او مواجه می‌شوم، در بدو ورود از شیرینی‌های مخصوص و منحصر به فردشان تعارف می‌کند و می‌گوید دهانتان را شیرین کنید، سپس از خصوصیات پادشاه شیرینی‌های تبریز برایم می‌گوید، کمی بعد وارد کارگاه این قنادی می‌ شدیم و او از طرز تهیه این شیرینی منحصر به فرد تبریز سخن می‌گوید.

 

قرابیه ۱۲۰ سال سن دارد

رئیس اتحادیه قنادان تبریز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابان خبر با اشاره به قدمت شیرینی قرابیه تبریز اظهارمی کند: قرابیه ۱۲۰ سال سن دارد و این شیرینی در سال ۱۴۰۰ در ردیف آثار ناملموس کشور ثبت شده است.

حمید صفری با اشاره به مواد اولیه شیرینی قرابیه ادامه می دهد: بادام، شکر و سفیده تخم‌مرغ مواد اصلی تشکیل دهنده این شیرینی اصیلی تبریزی به شمار می‌رود و در مرحله آخر با دسته تزیین می‌شود.

او با اشاره به طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز می گوید: هنرمندان صنعت قنادی این شهر در مرحله نخست بادام را خیس کرده و با شکر و سفیده تخم مرغ ترکیب می‌کنند و در دستگاه مخصوص به صورت خمیر در می آورده و در نهایت با تزیین پسته به فر منتقل می‌کنند.

این تولیدکننده شیرینی تبریزی در خصوص طرز نگهداری شیرینی قرابیه می گوید: این شیرینی در یخچال به مدت یک هفته و در فریزر تا سه ماه ماندگاری دارد. آغوش باز کشورهای منطقه برای صادرات قرابیه تبریز صفری کشورهای عراق، آذربایجان، روسیه، قطر و عمان را خاستگاه صادرات شیرینی قرابیه تبریز برشمرد و افزود: در حال حاضر تنها قنادی فروشی‌های بزرگ تبریز اقدام به صادرات می‌کنند و در صورت فراهم کردن زمینه‌های صادرات توسط دولت، تمام قنادی‌های شهر می‌توانند تولیدات شیرینی خود را به کشورهای دیگر صادر کنند.

او از دولت خواستار حل مشکلات گمرکی می شود و اظهار می کند: با وجود مشکلات موجود اگر شیرینی صادر شود در گمرک مانده در گمرک مانده و خراب می‌شود. رئیس اتحادیه قنادان تبریز با بیان اینکه در تمامی مراسم‌های تبریزی‌ها شیرینی قرابیه وجود دارد، افزود: تبریزی‌ها با خرید این شیرینی لذیذ آغشته به آجیل اصالت و فرهنگ و سنت شهر خود را به میهمانی‌ها و مجالس می برند.

صفری با بیان اینکه قرابیه تبریز با بهترین کیفیت تولید می‌شود، اعلام می کند: این شیرینی در شهرهای دیگر کشور نیز تولید می‌شود، اما هرگز با کیفیت قرابیه‌های تبریز قرابیه‌های تبریز برابری نمی‌کند و قنادی‌های دیگر استان‌ها هرگز نمی‌توانند وارد رقابت با قنادی‌های تبریز شود. افزایش تولید ۴۰ درصدی قرابیه او برگزاری جشنواره ملی قرابیه در تبریز را موجب افزایش تولید ۴۰ درصدی این شیرینی اصیل دانست و گفت: برگزاری این جشنواره اقدامی ماندگار در تاریخ شیرینی ایران شد و در این جشنواره ۱۵۰ روسای اتحادیه‌های کشور دعوت شده و همچنین حضور قنادهای ترکیه‌ و عراق موجب بازتاب این جشنواره در دنیا شد و همچنین در قالب جشنواره قرابیه یکصد هزار نفر در مدت سه روز از غرفه‌های قنادان تبریز بازدید کردند و در مدت اجرای این برنامه آموزش به صورت زنده شیرینی قرابیه به صورت رایگان برای عموم مردم برگزار شد.

هزینه‌های کلان سدی برای برگزاری جشنواره شیرینی

این تولیدکننده شیرینی تبریزی ابراز می کند: متاسفانه بعد از ثبت ملی قرابیه به علت هزینه‌های کلان نتوانستیم اقدام به برگزاری جشنواره کنیم و این امر در سایه بی‌توجهی و غفلت مسئولان به این سنت شیرین به بار ننشست.
صفری ادامه داد: برای برگزاری جشنواره ملی قرابیه مسئولان اندکی از اتحادیه قنادان تبریز حمایت کردند و تمام هزینه‌های این جشنواره از محل غرفه‌های این جشنواره تامین شد.

کمبود و گرانی مواد اولیه عامل متضرر شدن صنف قنادی

او کمبود و گرانی مواد اولیه را عامل متضرر شدن صنف قنادی می داند و می گوید: با افزایش قیمت مواد اولیه به این صنف ضررهای جبران ناپذیری وارد می‌شود.

رئیس اتحادیه قنادان تبریز همچنین افزایش اجاره‌های مغازه‌ها و کارگاه‌های تولید شیرینی و کاهش قدرت خرید مردم را از دیگر مشکلات صنف قنادی می داند و ادامه می دهد: در حال حاضر صنف قنادی شهر با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند، اما با این وجود چراغ تولید شیرینی‌های سنتی که فرهنگ تبریز را یدک می کشند، به دستان هنرمندانه این قشر روشن است کاهش مراسم‌های شادی مصرف شیرینی‌جات مردم کاهش یافته است.

نیازمند حمایت شهرداری تبریز هستیم

او از شهرداری تبریز می خواهد برای معرفی سوغات اصیل و شیرینی تبریز مکانی را در اختیار قنادان تبریز قرار دهند تا با برگزاری جشنواره‌های مختلف زمینه را برای ادامه روند تولید و صادرات کلان آماده کنیم و این سوغاتی‌های خوشمزه را در سبد خرید گردشگران خارجی و داخلی کنیم.

صفری همچنین در ادامه از شهرداری خواستار حمایت در زمینه تبلیغات و اطلاع رسانی شیرینی‌ها و دیگر سوغاتی‌های تولید شده توسط قنادان تبریز می شود.


ظرفیت‌های فرهنگی و هنری تبریز بهترین پتانسیل برای جذب گردشگران خارجی و داخلی است، شیرینی قرابیه پس از ثبت ملی در ردیف آثار ناملموس کشور قرار دارد و این سوغات معروف شهرمان جایگاه ویژه‌ای در دنیا دارد و با وجود اینکه افزایش قیمت دلار و گرانی‌ها کام مردم را تلخ کرده است، اما اکنون بهترین زمان برای صادرات سوغاتی‌های اصیل به خصوص شیرینی قرابیه به کشورهای خارجی و ارزآوری به کشورمان است.

گزارش از زهرا ناصران

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

14 − 3 =