طرح هادی، نقاط قوت مهاجرت معکوس به روستاهاست

به گزارش پایگاه خبری تابان خبر، حجت الله سروری در نشست خبری روز سهشنبه، با اشاره به فرمان تاریخی حضرت امام (ره) برای خدمت به مردم اظهار کرد: در ۱۷ آذر ۱۳۶۶ اساسنامه بنیاد مسکن مصوب و به تایید شورای نگهبان رسید.
وی با اشاره به وجود ۲۶۴۰ روستای دارای سکنه در آذربایجان شرقی، گفت: تا کنون ۱۱۸۰ روستا بازنگری شده و با نقشهبرداریها و مطالعات جدید، یکشنبه های جلساتی برای تعیین تکلیف روستاها برگزار میشود.
وی با بیان اینکه طی سه سال اخیر بیش از ۲۵۰۰ جلسه در رابطه با تعیین تکلیف مصالح طرح هادی روستاها برگزار شده است، افزود: از ابتدای انقلاب با همکاری دولتهای مختلف، در ۱۲۰۰ روستا، مراحل اجرای طرح هادی در سه فاز صورت گرفته و به طور کلی ۶۰ درصد از روستاهای استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: بعد از تاسیس دهیارها، بنیاد مسکن بحث مشارکت را پیگیری کرد و سال گذشته ۵۰۰ پروژه زیرساختی از جمله بهسازی روستاها، جدولکشی و آسفالت را با مشارکت دهیاران و مردم اجرا کردیم.
تحقق سند دار کردن املاک روستایی
سروری در بخش مربوط به سند دار کردن املاک روستایی، اعلام کرد: اکنون ۳۰۰۵ واحد روستایی با بیش از ۸۵ درصد از این روستاها سند دار شده و این اسناد وارد بازار اقتصادی شده است.
وی افزود: سال گذشته بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، فرهنگسرای آذرشهر را افتتاح کرد که تمامی مراحل آن توسط بنیاد مسکن انجام شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به رتبهبندی این نهاد در سازمان مدیریت برنامه و بودجه، گفت: بنیاد مسکن در این رتبهبندی جزو دستگاههای یک تا سه قرار دارد.
مقاومسازی مسکنهای روستایی
وی در خصوص مقاومسازی مسکنهای روستایی، سروری بیان کرد: تاکنون ۵۴ درصد از مسکنهای روستایی مقاوم شده است، تقریباً ۸۰۰۰ واحد متعلق به افراد تحت پوشش کمیته امداد و حدود ۲۰۰۰ واحد نیز متعلق به افراد تحت پوشش بهزیستی آذربایجان شرقی مقاومسازی شدهاند.
سروری به بازسازی ۳۰ هزار واحد مسکونی در استان اشاره و اظهار کرد: در زلزلههای اهر و ورزقان، ۲۵ هزار واحد خانه روستایی بازسازی شد و در عجبشیر ۷۵۰ و در زلزله خوی نیز ۴۲۰ واحد ظرف چند ماه بازسازی و تحویل مردم شد.
توسعه طرح مسکن ملی و مهاجرت معکوس
وی همچنین به ثبتنام حدود ۷۰ هزار نفر در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر برای مسکن ملی اشاره و اعلام کرد: از این تعداد، ۱۱ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدهاند.
وی با اشاره به وقوع مهاجرت معکوس در برخی از روستاهای استان، گفت: نرخ رشد مهاجرت معکوس به سمت مثبت شدن پیش میرود، بنیاد مسکن حاضر است برای هر کسی که در روستای خود مسکنی بسازد، تسهیلات لازم را فراهم کند.
سروری همچنین به صادرات محصولات برخی روستاها به اروپا اشاره کرد و افزود: برای این روستاها محلی تصویب کردیم تا محصولات روستاییان را خریداری کنیم و رونق معیشتی برای آنها فراهم شود.
مقاومسازی بافت فرسوده
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی به ورود این نهاد به مقاومسازی بافت فرسوده شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر اشاره کرد و اظهار داشت: ما در این شهرها مستقر میشویم و محله هدف را انتخاب کرده و پس از ارزیابی ملک، مدت بازسازی آن را توافق میکنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر کارهای اداری این اقدام انجام شده و در آینده عملیاتی خواهد شد.
سروری با تأکید بر اینکه تمام فعالیتهای بنیاد مسکن مردممحور است، تصریح کرد: تمامی کارها را با همکاری و مشارکت انجام میدهیم، درب بنیاد مسکن همواره به روی مردم باز است.
چالشهای بنیاد مسکن
وی با اشاره به بزرگترین چالش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار کرد: چالش اصلی ما مسائل روستایی است و عمده تلاش ما این است که با توجه به دورنمای سال ۱۴۱۰، سهمیه سالانه ۱۴ هزار واحد مسکونی را تعیین تکلیف کنیم.
وی ادامه داد: تلاش داریم این ۱۴ هزار سهمیه، معادل یک میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب را به اتمام برسانیم.
سروری در پایان به ویژهگیهای روستای کندوان اشاره کرد و گفت: این روستا شهرت جهانی دارد و مطالعات آن سال گذشته به اتمام رسیده است، تنها بنیاد مسکن در آن دخیل نیست و باید برای آن تصمیم جمعی گرفته شود.
وی افزود: در حال حاضر طرح هادی روستای کندوان تصویب و ابلاغ شده و همه مسئولان موظف به اجرای آن هستند.
برچسب ها :آذربایجان شرقی ، بنیاد مسکن ، تابان خبر ، روستاها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0