نوقا شیرینی ۵۰۰ ساله تبریز در مسیر ثبت ملی
سرویس اقتصادی تابان خبر: روزی روزگاری در سن کودکی همراه پدرم برای خرید شیرینی به مغازه قنادی توکلی می رفتیم و مرحوم حاج هدایت و پسران هنرمندشان سنت اکرام و پذیرایی از مهمان را در حد اعلای خود انجام داده و این سنت هم اکنون نیز در قنادی معراج برپا است. حمید صفری فرزند حاج
سرویس اقتصادی تابان خبر: روزی روزگاری در سن کودکی همراه پدرم برای خرید شیرینی به مغازه قنادی توکلی می رفتیم و مرحوم حاج هدایت و پسران هنرمندشان سنت اکرام و پذیرایی از مهمان را در حد اعلای خود انجام داده و این سنت هم اکنون نیز در قنادی معراج برپا است.
حمید صفری فرزند حاج اکبر و نوه مرحوم حاج هدایت از سال ۱۳۵۰ وارد صنف قنادی شده و استاد شاگردی در این خانواده به معنای واقعی نمایان است، حاج هدایت برای نخستین بار مغازه قنادی خود را در خیابان ستارخان و سپس در انقلاب مستقر کرد و اکنون این مغازه در شعبه دیگر خود در خیابان مفتح با نام قنادی معراج همراه برادر خویش راه پدر و پدربزرگشان را ادامه می دهند، همچنین این قنادی شیرینی های منحصر به فرد مثل مشهدی های مخصوص دارد که زبان زد خاص و عام هست.
قنادی شغل اجدادی من است
نائب رئیس اتحادیه قنادان تبریز در گفتگو با خبرنگار تابان خبر با معرفی خود، اظهار کرد: بنده حمید صفری ۴۲ سال سن دارم و شغل قنادی شغل اجدادی ما بوده و بنده نیز از دوران کودکی در این صنف فعالیت می کنم و حدود سه سال است که به عنوان نائب رئیس اول اتحادیه قنادان تبریز در خدمت به صنف قنادی و تلاش برای اعتلای آن فعالیت می کنم.
نوقا در مسیر ثبت ملی
صفری با بیان اینکه نوقا در مسیر ثبت ملی قرار دارد، اظهار داشت: این سوغات خوشمزه تبریز با سابقه حدود پانصد سال اکنون در مسیر ثبت ملی قرار گرفته و اقدامات لازم در خصوص ثبت ملی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان انجام شده و این اقدام برگ زرینی دیگری را برای صنعت قنادی و مردم دوست داشتنی تبریز به ارمغان خواهد آورد.
وی با اشاره به جایگاه شیرینی «نوقا» در تبریز، افزود: این شیرینی یکی از سوغات پرطرفدار تبریز است و قرار است تا پایان امسال به ثبت ملی رسیده و جشنواره نوقا نیز برای نخستین بار برگزار شود.
نائب رئیس اتحادیه قنادان تبریز با اشاره به تاریخ شیرینی نوقا اشاره کرد و گفت: این شیرینی خشک از دوره ساسانیان در ایران با شکل ظاهری مختلفی تولید می شد و اکنون به علت ماندگاری زیاد مورد استقبال گردشگردان و مردم است که به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، روسیه، امارات و ترکیه صادر می شود.
صفری با تاکید بر اینکه معرفی شیرینی های مخصوص تبریز در دنیا موجب رونق صنف قنادان تبریز می شود، اظهار کرد: ما باید این شیرینی پرطرفدار را مثل قرابیه به دنیا معرفی کنیم، چرا که شیرینی قرابیه پس از ثبت ملی فروش بیشتری نسبت به گذشته دارد.
تبریز پایتخت شیرینی و شکلات است
وی با بیان اینکه تبریز پایتخت شیرینی و شکلات ایران است، ادامه داد: این شهر در بخش قنادی ظرفیتهای قابل توجهی دارد و قنادان برای حفظ این جایگاه نیاز به حمایت های همه جانبه دولت دارند.
نائب رئیس اتحادیه قنادان تبریز با اشاره به شیرینی های مخصوص و معروف این شهر اشاره کرد و گفت: قرابیه، ریس، نوقا، پیچ انگشتی، لوز، عسلی، لطیفه، زولبیا و بامیه، حلوا، سوهان کنجدی، رشته خطایی و راحت الحلقوم در ردیف شیرینی های مخصوص تبریز قرار دارند.
صفری با بیان اینکه در سطح تبریز ۸۰۰ واحد صنفی قنادی فعالیت می کنند، گفت: قنادی، کیک صبحانه، نوقا، ریس، باقلوا، قندریز، کافی شاپ و خانه های کیک زیر نظر این اتحادیه فعالیت می کنند.
وی با اشاره به تولید روزانه شیرینی توسط قنادان در تبریز افزود: در این شهر روزانه حدود 500 تن شیرینی تولید می شود و این آمار متناسب به ایام مختلف سال متفاوت است.
نائب رئیس اتحادیه قنادان تبریز با بیان اینکه نوسان قیمت مواد اولیه، هزینه مالیات، حامل های انرژی و بیمه تامین اجتماعی از عمده ترین مشکلات فعالان این صنف به شمار می رود، اظهار کرد: متاسفانه فعالان این عرصه با مشکلات موجود دست و پنجه نرم می کنند و حل تمام این مشکلات تنها با حمایت دولت امکانپذیر است.
صفری با اشاره به احداث آموزشگاه قنادی در تبریز، گفت: احداث این آموزشگاه با نام حقوقی برای نخستین بار در سطح کشور برای اتحادیه قنادان تبریز رقم خورد و همچنین آموزشگاه صنایع تغذیه ای این اتحادیه با همکاری آکادمی گلها با آموزش تمام مراحل تولیدشیرینی به صورت مبتدی و حرفه ای به صورت کوتاه مدت و بلندمدت برای هنرجویان و علاقه مندان در ساختمان شماره سه فنی و حرفه ای استان فعالیت می کند.
وی از مسئولان خواستار همکاری با فعالان صنف قنادی شد و افزود: امید است با حمایت دولت بتوانیم ضمن نوع آوری در صنعت شیرینی علاوه بر ارتقا کیفیت و کمیت محصولات تولیدی مسیر صادرات آن به کشورهای دیگر باز گردد.
مصاحبه از زهرا ناصران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0