گل خرابات ایچره گؤر بو شورش و غوغا ندیر

به گزارش پایگاه خبری تابان خبر، موسیقی هنگامه طبیعت است، تا زمانیکه صدای گنجشکها، وزش باد و موج دریا هست، موسیقی هم نمیمیرد و هرگز نمی توان آن را در پستوی خانه نهان کرد، موغام در طول تاریخ به خصوص دوره پهلوی در زیرزمین ها پناه گرفته و سپس همچون رود روان و جاری از کنج خانه ها به کنسرت ها و اکنون از آموزشگاه ها به جشنواره موغام جاری شده اند و اکنون جشنواره سراسری موغام با هموار کردن راه های پر پیچ و خم این موسیقی را از کاست ها به صحنه کنسرت زنده هدایت کرده و حسرت و آرزوی دیرینه مردم آذربایجان را برآورده کرده است.
موغام لالایی مادرانه آذربایجانی هاست و تمام فرزندان این مرز و بوم با زمزمه نغمه های اصیل در آغوش پر مهر مادرانشان قد کشیده اند و از دیرباز تاکنون بانوان نیز همپای مردان در عرصه موسیقی خوش درخشیده و چراغ این محفل را روشن نگه داشتند.
متاسفانه در دوره پهلوی موسیقی اصیل آذربایجان تنها در ترانه های لاله زاری و کوچه بازاری خلاصه می شد، اما هنرمندانی از قبیل فاطمه زرگری، فاطمه قنادی و سارا بفهم و همچنین علی سلیمی، علی فرشباف، حسن هرگلی، نعمت جوانشیر، حسن ایرانی، عسگر صدوقی و رسول خط آهن و دیگر بزرگان موسیقی تبریز، پرده های فراموشی را کنار زده و با چکامه کلاسیک آذربایجان را با نغمه های خود جاودان کرده اند.
تبریز قلب تپنده موغام با سازهای همیشه کوک است که با آمیختگی شعر و موسیقی آراسته شده است و در این میان یکی از امتیازهای ما نسبت به جمهوری آذربایجان آشنایی با الفبای عربی است که با سروده های شاعران در وزن عروض در ادبیات قدرت بیشتری داریم.
موسیقی موغام اثر کلاسیکی همچون مینیاتور و فرش دارای تقارن است و حدود ۱۴ سال است که داود اجلالی، سونار نجاری، احمد ستاری و حمیدرضا رضایی که فارغ التحصیلان کنسرواتوار آذربایجان در موسیقی موغام هستند، موغام را به صورت آکادمیکی در تبریز تدریس می کنند.
تهاجم فرهنگی بی رحم است
نعمت جوانشیر یکی از بزرگان موسیقی موغام میگوید: تهاجم فرهنگی بی رحم است و ما برای جلوگیری از تهاجم فرهنگی، باید ساز و تارهای ما کوک باشد تا مغلوب این تهاجمات نشویم.
موسیقی در اعماق قلبی و روحی هنرمندان جای دارد
احمد ستاری یکی از داوران بخش خوانندگی پنجمین جشنواره موسیقی موغام تبریز می گوید: موسیقی موغام در اعماق قلبی و روحی هنرمندان جای دارد.
موسیقی همچون اقیانوس بی انتهاست
خسرو سرتیپی یکی از بزرگان موسیقی موغام می گوید: موسیقی همچون اقیانوس است و هنرجویان این عرصه باید با روحیه کمالگرایی باید به اعماق این اقیانوس برسند و هرگز دچار غرور کاذب نشوند و روز به روز به اطلاعات علمی خود بیفزایند.
آینده درخشان پیش روی هنرمندان موغام است
ودود موذن زاده یکی از داوران بخش خوانندگی جشنواره موغام میگوید: آینده درخشان و راه روشن پیش روی هنرمندان این عرصه است.
سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز به عنوان راهگشای گسترش موسیقی کهن شرقی موغام است که زنان و مردان از تهران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، البرز، همدان و خراسان شمالی را مثل پروانه به دور روشنایی شمع محفل و بزم موغام گرد هم آورده و با همدلی و همنوازی تاریخ، فرهنگ، هنر و ادبیات آذربایجان را می نوازند.
گزارش از زهرا ناصران
برچسب ها :تابان خبر ، تبریز ، جشنواره موغام ، موسیقی ، موغام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0