تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۱
کد خبر : 4261

“گل” اعتیاد آور نیست!

“گل” اعتیاد آور نیست!

تابان خبر/ زهرا حیدری آزاد: ماده مخدر گل، اسم زیبایی دارد، به نظر باید دنیای لطیفی را هم به ارمغان بیاورد ولی یکی از خطرناک‌ترین مواد مخدری است که این روزها در دست جوان‌ها می‌چرخد و به اسم یک روانگردان طبیعی خرید و فروش می‌شود. «این اعتیادآور نیست»، جمله ای که اکثر مصرف کنندگان ورد

تابان خبر/ زهرا حیدری آزاد: ماده مخدر گل، اسم زیبایی دارد، به نظر باید دنیای لطیفی را هم به ارمغان بیاورد ولی یکی از خطرناک‌ترین مواد مخدری است که این روزها در دست جوان‌ها می‌چرخد و به اسم یک روانگردان طبیعی خرید و فروش می‌شود.
«این اعتیادآور نیست»، جمله ای که اکثر مصرف کنندگان ورد زبانشان کرده‌اند، این جمله، امروز بیشتر از همه درباره «گُل» به گوش می‌رسد.

یک هیجان غیر قابل وصف را تجربه کردم، چشمانم را که می‌بستم احساس می‌کردم از کنارم نوری رد می‌شود، بدون علت می‌خندیدم…

اینها را “رضا” از نخستین و آخرین تجربه ی مصرف خود می‌گوید، همان ماده ای که به نام “گل” ، “گیاه” و “علف” معروف است.
می‌پرسم مصرف آن به همان شکل مصرف مواد مخدر صنعتی است که پاسخ می‌دهد: راحت مصرفش می‌کنند، هم با خیال راحت، هم زیاد و بدون ترس.
می‌گوید: در یک میهمانی مصرف کردم، همه می‌گفتند گیاهی است و ضرری ندارد و فقط تمرکز را زیاد می‌کند.
رضا اضافه می‌کند: یکی از دوستانم کارشناس روانشناسی است، با او که مشورت کردم اطلاعات زیادی کسب کرده و دیگر مصرف نکردم. به این نتیجه رسیدم برخلاف باور مصرف کنندگان، این مواد به شدن اعتیاد آور هستند.
امید دیگر مصرف کننده ماریجوآنا است، از طریق رضا با او آشنا شدیم…او بر خلاف رضا واهمه ای از مصرف ماریجوآنا یا همان گل ندارد، حتی به ما هم پیشنهاد می‌کند یکبار امتحانش کنیم.
وی درباره تجارب مصرف خود می‌گوید: گاهی با مصرف این ماده دچار ترس می شوم و البته گاهی نیز هیجان فوقالعاده ای را کسب می‌کنم.
می‌گوید: آن‌کسی هم که نمی‌کشد اگر در مکانی باشد که این ماده دود شده « دودخور» می‌شود، یعنی نشئه شده و او نیز دچار توهم می‌گردد.
وی اضافه می‌کند: یکی برای هیجان می‌کشد، دیگری برای فرار از واقعیت و یکی هم برای عشق و حال.من برای هیجان می‌کشم، وقتی گل می‌زنم، یکهو سرم خالی می‌شود و به چیزی فکر نمی‌کنم، از دنیا جدا می‌شوم.
“امید” می‌گوید: به ‌اندازه کافی روی این ماده تحقیق کرده ام، میدانم بر روی عملکرد مغر تاثیر دارد ولی شنیده‌ام اعتیادآور نیست.
از او می پرسم غیر از گل چیز دیگری در زندگی به تو هیچان نمی دهد که آن را کنار نمی‌گذاری؟! می گوید زندگی واقعی این هیجانی که الان تجربه می‌کنم را ندارد.
یکی دو ماهی است که مصرف ماری جوآنا را شروع کرده ولی امیدوار است، به غیر از این ماده به مواد مخدر دیگری اعتیاد پیدا نکند!.

نام “گل” به دلیل رویکرد تجاری انتخاب شده است

یک روانشناس می‌گوید: نام “گل” به دلیل رویکرد تجاری و در جهت بی ضرر نشان دادن این ماده مخدر، انتخاب شده است، حقیقت این است که این ماده مخدر بر خلاف اسمش اعتیادآور و خطرناک است.

صالح قلی پور ادامه می‌دهد: اوایل مصرف هم این ماده شادی‌آور است و شادی‌اش هم سریع حاصل می‌شود؛ بنابراین جوانان خیلی زود جذب آن می‌شوند، بدون آنکه به اثرات طولانی‌مدتش فکر کنند . درحالی‌که این ماده هم مثل بسیاری مواد دیگر عوارض خطرناکی دارد.

وی با بیان اینکه نوجوانان و جوانان در صف اول امکان اعتیاد به این مواد خطرناک قرار دارند، می‌افزاید: نوجوان و جوانان در مرحله کسب هویت بوده، به دنبال ماجراجویی اند و چون هیجان طلب هستند ممکن است در دام اعتیاد بیافتند.

وی اضافه می‌کند: موادی که کارکرد مغز را دچار اختلال بکند و باعث ترشح دوپامین در مغز شود اعتیادآور بوده و فرد مصرف کننده بعد از طی یک مدت فرد بدون مصرف این مواد دچار مشکل می‌شود و تعادل خود را از دست می دهد.

به گفته وی مهم‌ترین عوارض مصرف ماری‌جوانا اثرات روانی‌ آن است. عوارضی مانند پرخاشگری، خشم، افسردگی و اثرات روی حافظه کوتاه‌مدت.

این روانشناس خاطرنشان کرد: جامعه باید بسترهای مناسب برای بروز نیازهای طبیعی با هدف پر کردن اوقات فراغت جوانان را فراهم آورد.جوان یک نیاز طبیعی به کسب هیجان دارد که باید بستر و امکانات آن در جامعه فراهم شود.
وی همچنین افزود: در صورتی که فردی درگیر شود، توصیه می‌شود با مشورت با افراد کارشناس مهارت‌های جرات مندی و دوری از ماده مخدر را کسب بکند.اگر یک فردی وابستگی بسیار شدیدی به ماده مخدر پیدا کرده باید درمان و سم زدایی شود.
وی افزود: قانع کردن جوانان درباره عوارض مواد مخدری چون گل کمی سخت‌تر است. اوایل مصرف، ممکن است تمرکز فرد زیاد شود ، فرد لذت ببرد. به‌هرحال چیزی وجود دارد که بیمار جذبش می‌شود؛ اما ایراد کار اینجاست که این اثر کوتاه‌مدت است و وقتی بیمار آن را کنار می‌گذارد، ممکن است تمرکز اولیه را هم نداشته باشد. آن‌وقت یا باید مصرف را بیشتر کند یا به سمت ماده دیگری برود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × 5 =