تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۹
کد خبر : 18945

نتايج سرشماری عمومی كشاورزی سال ۱۴۰۳ استان آذربايجان شرقی

نتايج سرشماری عمومی كشاورزی سال ۱۴۰۳ استان آذربايجان شرقی
معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه‌ريزي آذربايجان شرقي به تشريح نتايج سرشماري عمومي كشاورزي سال ۱۴۰۳ استان پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری تابان خبر، فرهاد ذوقي صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار كرد: ششمين سرشماري عمومي كشاورزي استان آذربايجان شرقي در آبان ماه سال ۱۴۰۳ با فرمان رياست جمهوري هم‌زمان با كل كشور به اجرا درآمد. بررسي آخرين وضعيت فعاليت در بخش كشاورزي با توجه به اهميت امنيت و سلامت مواد اوليه غذايي، از محوري‌ترين دلايل اجراي اين سرشماري بوده است.

نتايج سرشماري عمومي كشاورزي سال ۱۴۰۳ استان آذربايجان شرقي

وي افزود: بر اساس آخرين نتايج اعلام‌شده توسط مركز آمار ايران، استان آذربايجان شرقي با ۲۵۰ هزار و ۱۷۸ بهره‌بردار كشاورزي و داشتن ۵,۸ درصد از  كل بهره‌برداران در رتبه ۶ كشور قرارگرفته است. از اين تعداد ۵۰ هزار و ۶۷۰ بهره‌بردار به‌صورت غيرساكن انجام فعاليت كرده‌اند.

ذوقي ابراز داشت: تركيب جنسي اين بهره‌برداران نشان مي‌دهد ۱۳ هزار و ۶۶ بهره‌بردار زن در سال ۱۴۰۳ در استان فعاليت داشته است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه‌ريزي آذربايجان شرقي متذكر شد: نتايج نشان¬دهنده سطح پايين سواد تخصصي در بخش بهره‌برداران كشاورزي استان بوده است؛ به‌طوري‌كه فقط سه هزار و ۹۱۲ بهره‌بردار داراي مدرك تحصيلي فوق‌ديپلم كشاورزي و بالاتر مورد سرشماري قرارگرفته است.
ذوقي توضيح داد: بر اساس نتايج سرشماري، ۱۷۳ هزار و ۹۸۴ بهره¬بردار بخش زراعي، ۱۳۷ هزار و ۸۷ بهره‌بردار باغي ،۴۳۶ بهره‌بردار كشت گلخانه‌اي و هشت هزار و ۵۹۷ بهره‌بردار پروش زنبورعسل در استان مشغول فعاليت بوده‌اند كه نسبت به سال ۱۳۹۳ تعداد بهره‌برداران كشت گلخانه‌اي و پرورش زنبورعسل با افزايش روبرو بوده است.

وي اعلام كرد: مساحت اراضي زراعي و باغي استان بر اساس اين سرشماري به ترتيب يك ميليون و ۱۹۵ هزار و ۱۱۴ و ۹۵ هزار و ۵۶۳ هكتار بوده است كه رتبه دوم كشور در اراضي زراعي و پنجم كشور در مساحت باغ و قلمستان را داشته است.

اين مسوول با بيان اينكه نكته حائز اهميت اختصاص ۷,۷۳ درصد از كل سطح كاشت گندم در كشور با جايگاه سومي در كشور بوده است كه ۶۵ هزار و ۵۳۰ هكتار آن به‌صورت كشت آبي و ۵۸۱ هزار و ۱۲۸ هكتار يعني حدود ۹۰ درصد به‌صورت ديم بوده است، ادامه داد: در توزيع شهرستاني بيشترين سطح اراضي كشاورزي استان در شهرستان ميانه قرار داشته و شهرستان مراغه نيز بيشترين سطح اراضي باغ و قلمستان را دارا بوده است.

ذوقي ابراز داشت: در پرورش دام و طيور در استان، نتايج نشان‌دهنده وجود ۴۸ هزار و ۲۱۱ بهره‌بردار دام سنگين و ۵۱ هزار و ۹۳۸ بهره‌بردار دام سبك بوده است كه با دوميليون و ۵۵۷ هزار و  ۴۹۵ رأس دام سبك، ۴,۸۳ درصد از كل دام سبك در كشور به خود اختصاص داده است و با ۳۴۴ هزار و ۸۱۲ رأس دام سنگين، ۶.۲۹ درصد از كل دام سنگين كشور را شامل مي‌شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه‌ريزي آذربايجان شرقي افزود: در سطح شهرستان‌هاي استان، بيشترين تعداد دام سنگين و سبك به ترتيب متعلق به شهرستانهاي سراب و ميانه بوده است.

وي خاطرنشان ساخت: از نكات قابل‌توجه در اين سرشماري افزايش نسبي تعداد بهره‌برداران در شهرستان‌هاي واقع در حاشيه رود ارس نسبت به حاشيه درياچه اروميه در طي ده سال اخير مي‌باشد؛ همچنين افزايش مكانيزاسيون در بخش كشاورزي و افزايش بهره‌برداران غير ساكن از نتايج حائز اهميت در نتايج حاصل از اجراي سرشماري كشاورزي سال ۱۴۰۳ در استان بوده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه + 2 =